Deși în 2020 retailul online a explodat, fostul administrator CEL.ro intră în insolvență

18aug., 2021

Corsar Online, firma care deținea CEL.ro, retailer online cu capital integral românesc, a cerut intrarea în insolvență depunând un dosar în acest sens la Tribunalul București.

Firma controlată de Tiberiu Pop înregistrase anul trecut pierderi nete de 3,5 mil. lei, de peste patru ori mai mari decât în 2019. De asemenea, afacerile companiei au scăzut cu 37,7% în 2020, la 204 mil. lei.

 Să înţeleg că la noi în România îţi poţi face un business frumuşel ce merge o perioadă, însă după ceva timp începi să strângi datorii, multe datorii. În acel moment îţi iei toată afacerea (active, angajaţi etc.) şi o muţi pe altă societate, iar pe cea veche o bagi în insolvenţă / faliment. Şi uite aşa ca prin magie dispar toate datoriile, iar noul business “creşte” înfloritor.

Intrarea în insolvență a companiei are loc în contrast cu evoluția puternic pozitivă a retailului online și a pieței de e-commerce din 2020.

 

Pe site-ul Cel.ro se menționează însă că firma nu mai este administrată de Corsar Online, ci de BRAND DESIGN TEAM. Compania din urmă a înregistrat anul trecut un profit de 2 mil. lei, având 5 angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *